Polityka prywatności

Jakie dane o Tobie zbieramy?

Dane zbierane podczas rejestracji
Abyś mógł skorzystać z niektórych funkcji naszego serwisu będziesz musiał się zarejestrować. Podczas rejestracji zapytamy Cię o Twój adres email oraz login i hasło jakich będziesz używał na naszej witrynie.

Dane do fakultatywnego uzupełnienia przez użytkowników serwisu
W dowolnym czasie korzystania z serwisu GrodziskNews.pl zarejestrowany użytkownik ma możliwość edycji swoich danych osobowych, kontaktowych oraz hasła dostępu. Dzięki czemu poddaje je modyfikacjom wg własnego uznania i na własną odpowiedzialność. Jedynie login pozostaje bez możliwości edycji i jest niezmienny.

Dane zbierane automatycznie
Podczas Twojej wizyty na naszej stronie internetowej, automatycznie zbierane są dane dotyczące Twojej wizyty, np. Twój adres IP, nazwa domeny, typ przeglądarki, typ systemu operacyjnego, itp.

Dane zbierane, gdy kontaktujesz się z nami
Gdy kontaktujesz się z nami za pomocą formularza lub poczty email przekazujesz nam swój adres e-mail, adres IP oraz imię, nazwisko lub login w zależności od konfiguracji programu pocztowego, sposobu wypełnienia formularza kontaktowego lub sposobu sformułowania wiadomości.

W jaki sposób wykorzystujemy Twoje dane?
W żadnym wypadku nie będziemy sprzedawali danych zebranych o Tobie podmiotom trzecim.

Dane zbierane podczas rejestracji będą wykorzystane wyłącznie do umożliwienia Tobie zalogowania się do naszego systemu. Rejestracja jest obowiązkowa, jeżeli chcesz w pełni korzystać z opcji udostępnionych w serwisie.

Dokładne dane osobowe dodawane opcjonalnie przez użytkownika (bądź, w wyjątkowych wypadkach, zbierane przez redakcję serwisu) będą wykorzystane w celu realizacji transakcji ze sponsorami i reklamodawcami. Dokładne dane są także niezbędne do wysłania nagród rzeczowych zwycięzcom zabaw i konkursów organizowanych przez serwis GrodziskNews.pl. Podanie tych danych jest obowiązkowe, jeżeli chcesz dokonać którejś z powyższych czynności.

Jeżeli zapisałeś się na nasz Newsletter, lub w inny sposób wyraziłeś zgodę na jego otrzymywanie, wykorzystamy Twoje dane w celu wysłania Ci naszego Newslettera.

Dane zbierane automatycznie mogą być użyte do analizy zachowań użytkowników na naszym serwisie, zbierania danych demograficznych o naszych użytkownikach, lub do personalizacji zawartości naszych stron internetowych. Dane te są zbierane automatycznie o każdym użytkowniku.

Dane zbierane w trakcie korespondencji pomiędzy Tobą, a naszym serwisem będą wykorzystane wyłącznie w celu odpowiedzi na Twoje zapytanie.

W przypadku kontroli Generalnego Inspektoratu Ochrony Danych Osobowych, Twoje dane mogą zostać udostępnione pracownikom Inspektoratu zgodnie z ustawą o ochronie danych osobowych.

W przypadku naruszenia Regulaminu serwisu, naruszenia prawa, lub gdy będą wymagały tego przepisy prawa, możemy udostępnić Twoje dane organom wymiaru sprawiedliwości.

W jaki sposób będziemy się z Tobą kontaktować?
Jeżeli skontaktowałeś się z Redakcją serwisu poprzez formularz kontaktowy, otrzymasz od nas odpowiedz w serwisie. Zostaniesz o tym poinformowany przez e-maila.

Jeżeli zapisałeś się na nasz Newsletter, lub w inny sposób wyraziłeś zgodę na jego otrzymywanie, będziesz od nas otrzymywać wiadomości drogą mailową. Podczas rejestracji wyrażasz zgodę na otrzymywanie Newslettera – po zalogowaniu możesz ją wycofać w Edycji Profilu.

W jaki sposób możesz poinformować nas o zmianie danych?
Po zalogowaniu się do serwisu i wybraniu sekcji Edycja profilu, możesz wprowadzić zmiany dotyczące adresu e-mail, hasła, otrzymywania powiadomień i Newslettera. Danych zbieranych automatycznie i loginu nie da się zmienić lub usunąć.

Wykorzystanie ciasteczek („cookies”)
Nasza strona internetowa może wykorzystywać ciasteczka, które służą identyfikacji Twojej przeglądarki podczas korzystania z naszej strony, abyśmy wiedzieli jaką stronę Ci wyświetlić. Ciasteczka nie zawierają żadnych danych osobowych.

W jaki sposób zabezpieczamy Twoje dane osobowe?
Nasze bazy danych zabezpieczone są przed wglądem osób trzecich.

Zmiany naszej polityki prywatności
Zastrzegamy sobie prawo zmiany powyższej polityki prywatności poprzez opublikowanie nowej polityki prywatności na tej stronie.

Blogi